Vin produs în trei podgorii diferite, cu diferite altitudini, de la 210 la 510 metri deasupra nivelului mării. SOI: Sangiovese Grosso 100% RAFINAREA: aproximativ 3.5 ani în butoaie franceze și în butoaie de stejar, urmat de 6 luni de îmbătrânire în sticle. ALCOOL TOTAL: 15% ACIDITATE TOTALĂ: 5,6 g / l EXTRACT USCAT: 34,6 g / l CULOARE: roșu rubiniu PARFUM: Buchet de penetrare, mare și variat GUST: uscat, cald, plin și persistent. ASOCIERE: fripturi, tocănițe, brânzeturi maturate.
Produsă în trei podgorii diferite, cu atitudini variind de la 210 la 510 metri deasupra nivelului mării, este expresia cea mai tânără și mai proaspătă a parfumului de Brunello. SOI: Sangiovese Grosso 100% RAFINARE: aproximativ un an în butoaie franceze și în butoaie de stejar ALCOOL TOTAL: 14.00% EXTRACT USCAT: 29,2 g / l ACIDITATE TOTALĂ: 5,0 g / l CULOARE: intense, roșu rubiniu. PARFUM: Buchet de penetrare, bogat și variat GUST: cald, uscat, cu echilibru bun.
Pentru acest vin au fost selectați cei mai buni struguri din cele 3 podgorii. Sunt produse într-un număr limitat de 600 sticle. Trece o perioadă de aproximativ 4.5 ani de îmbătrânire în butoaie franceze și în butoaie de stejar, apoi are o perioadă de 5-6 luni de odihnă la sticlă. SOI: Sangiovese Grosso 100% RAFINARE: 4,5 ani în butoaie franceze și în butoaie de stejar, urmat de 6 luni de îmbătrânire în sticle. TOTAL ALCOOL: 14,50% CULOARE: Roșu rubiniu.