Vin cu aspect strălucitor de culoare galben pai, cu o aciditate viguroasă și bine integrată, echilibrată de zaharurile existente, care conferă prospețime și arome primare florale date de Feteasca regală. Vinul are o personalitate dată de soiul Fetească albă care conferă catifelare, corpolență și finețe aromatică dată de aromele secundare de caise și măr verde. Datorită acidității viguroase și a tăriei alcoolice 13,2 % vol. alc., vinul are un potențial de învechire de 2-3 ani.
Vin cu un efect special de Pinking, un fenomen foarte rar intalnit, cand concentratia antocianilor din strugurii albi provoaca la inceputul vietii vinului in sticla o oxidare roz. Antocianii, compusii care dau culoarea vinului roșu, sunt prezenți și în strugurii albi, însă numai în anii speciali, în care toamna este una călduroasă. Sauvignon Blanc este soi înrudit cu Cabernet Sauvignon și de aceea fenomenul este mai des întâlnit.
Vin cu aspect strălucitor de culoare galben cu reflexe ușoare verzui, cu o aciditate domolită prin caracteristica stilului de vinificație a Chardonnay-ului, cu extractivitate bună, obținută prin macerația peliculară la temperaturi joase. Maturarea vinului în prezența lemnului de stejar timp de 6 luni, aduce un complex de arome de fagure de miere și vanilie, care se adaugă peste cele de piersică și citrice ale vinului inițial.
Vin cu aspect strălucitor de culoare roz cu ușoare reflexe portocalii, de intensitate submedie, cu o aciditate ridicată ce îi conferă prospețime și echilibru în raport cu zaharurile nefermentate ce au o concentrație de 5,7 g/l. Datorită timpului scurt de macerație peliculară pentru extragerea culorii, vinul are o extractivitate ușoară, ce îi conferă alături de aciditatea ridicată, o fructuozitate accentuată.
Cupaj de Tamâioasă Românească și Fetească Albă, demi-dulce, cu arome de miere, trandafir și pepene galben. Pe lângă aromele proaspete, L’attitude impresionează și cu o sticlă ce-ți fură rapid privirea, cu dop de sticlă și silicon și o etichetă transparentă pe care este reprezentată coordonata de latitudine a Cramei Ștefănești. Poate fi servit alături de foietaje, deserturi îndulcite cu miere și siropuri, mâncare chinezească sau pate din piept de rață.
Cupaj de Sauvignon Blanc și Fetească Regală, sec, foarte proaspăt, cu arome subtile de soc și măr verde. Pe lângă aromele proaspete, Longeitude impresionează și cu o sticlă într-adevăr deosebită, cu dop de sticlă și silicon și o etichetă transparentă pe care este reprezentată coordonata de longitudine a Cramei Ștefănești. Poate fi servit alături de carne albă, pește sau fructe de mare.
Acest vin este creat din struguri Chardonnay, atent selecționați. Vinul este maturat în butoaie din stejar, timp de 6 luni, pentru ca vinul să devină parfumat, aromat și ușor acid. Arome intense si complexe, cupaj corpolent, onctuos, cu arome intense si complexe de fagure de miere si vanilie. Ștefanești Marcea Chardonnay poate fi servit cu preparate din carne albă, paste cu sos alb, brânzeturi proaspete și cremoase.
Este printre puținele tămâioase vinificate în sec, soiul acesta fiind, de regulă, dulceag. Este un vin produs într-o ediție limitată de doar 850 de sticle, ce prezintă arome de flori de iasomie și vanilie în miros, iar în gust arome de citrice și note ușoare de miere și vanilie, susținute de o aciditate medie. Poate fi servit alături de preparate cu carne albă, pește, fructe de mare și brânzeturi cremoase.
Este un vin roșu corpolent, intens, maturat peste 6 luni în butoaie de stejar, în care găsim arome de fructe roșii și vișine coapte sau prune uscate. Gustul său este sec, persistent, cu arome delicate de condimente. Este un vin pus foarte bine in valoare de preparatele din vânat și carne roșie sau deserturi cu ciocolată neagră și fructe de pădure. Acesta poate fi servit cu succes la masa de Crăciun sau oferit cadou unui pasionat de vinuri roșii ce se pretează la învechire.
Vin de desert, obținut din struguri stafidiți, din soiul Cabernet Sauvignon, vinificați împreună cu Fetească Neagră. În miros și în gust se simt arome concentrate de stafide și fructe negre de pădure supracoapte. Se recomandă servirea după masă, la desert, alături de deserturi cu ciocolată, nuci caramelizate sau cu fructe alcoolizate.
Un vin desert, obținut din struguri stafidiți, din soiul Cabernet Sauvignon, vinificați împreună cu Fetească Neagră, cu arome concentrate de stafide, fructe supracoapte, cu tanini catifelați și post gust prelung. Maturare baric: 22 luni / baric nou romanesc. Ediție limitată.
Aroma de pere si pepene galben. De asemenea are o aroma lemnoasa provenita din maturarea in butoaie de stejar romanesc. Recomandat alaturi de carnea alba cu sosuri complexe si branzeturile traditionale romanesti.
Vin autentic romanesc in editie limitata. Arome dulci si picante si un postgust lung. Recomandat alaturi de carnea rosie.
Truda Fanny are o culoare galbenă aurie cu tente verzui, miros de citrice, caise, piersici și flori de soc. Gustul este ușor vanilat, datorită celor 6 luni de maturare, fructat și persistent. Poate fi servit alături de pui, pește, fructe de mare, paste, brânzeturi proaspete sau deserturi cu fructe și vanilie.