Big Peat reprezinta toata insula Islay intr-o sticla. Fred Laing ne spune ca sunt si cateva secrete ale producatorului la Big Peat. Noi, cei care l-am gustat va invitam sa-l incercati. Astfel, vom avea impreuna, micul nostru secret.
Savoarea si secretele Big Peat dupa 25 de ani...
Nascut in insulele Scotiei (Islay, Arran, Orkney si Jura), Rock Oyster te duce cu gandul la plaja si mare...si parca la odihna, dar imediat gustul puternic te trezeste inapoi la realitate. Este ca un carusel al simturilor.
Acelasi gust imbuteliat putin...diferit si cu o senzatie de piper simtita acolo...la notele de final. Si ca sa nu fie prea dur, gustul ramas imediat dupa aceea este un gust usor dulceag, parca de...miere?
Bogat in aromele plajelor, cu un usor gust de tabac. Senzatia ca a fost invechit timp de 18 ani ne duce cu gandul intr-o alta era, la malul marii unde briza parca este prezenta in gust.
Arome putin sarate de citrice, in combinatie cu un gust usor dulceag. Maturat in butoaiele sherry din Spania, whisky-ul acesta este perfect pentru serile de vara...lungi...
Note florale si, cu putina rabdare, o usoara aroma de pepene. Un gust subtil la inceput care parca creste pe masura ce trec secundele...
O poveste de viata intr-o sticla. Aventurile unui barbat din Scotia anilor 30 isi regasesc savoarea in acest fel. Arome citrice si florale, zahar brun si o tarie aparte, mixate impreuna parca sa reflecte caracterul unui om care dupa cate stim noi, era sufletul petrecerilor...
Creat in 1886, cu o reteta cunoscuta doar de cativa apropiati ai familiei Laing, acest whisky poarta cu mandrie sigiliul folosit de regii Scotiei pentru mai multe sute de ani. Si cum putea sa fie decat cu un gust rar, puternic si cu o usoara aroma de vanilie.
Zahar ars, vanilie si citrice.Straturi de miere si fructe de padure. Credeti ca este de ajuns? Ei bine spre final, acolo...la ultima nota avem ciocolata cu lapte si nuca de cocos. Echilibrarea vine din gustul surprinzator de...puternic.
Arome de caramel si vanilie.Un mix de portocala si nuca de cocos si un final care te...hidrateaza.
Un proces uimitor de adaugare de whisky invechit la stocul existent ne pastreaza fiecaruia dintre noi putin din aroma originala de la 1958. Maturat in butoaie importate din Spania, acest whisky are o nota care te incalzeste de la inceput. Un palat al aromelor de marmelada, mar si caramel este completat de nota finala de fructe de padure.
Miros de sare marina si cenusa arsa din urma unui gratar. Imediat intra in scena un foarte usor gust de paine dulce si portocala.